יום שלישי, 2 בדצמבר 2014

פרופיטרולים ביתיים

תמיד רציתם לדעת מה זה בעצם פרופיטרול?
 זה בעצם קינוח צרפתי מהמאה 19 שהוכן לראשונה על ידי שף מאפים מפורסם מבית המלוכה הצרפתי.
את הפרופיטרול אפשר להכין  בגרסתו החלבית וגם בגרסת הפרווה.
 מה שאני נותן לכם פה, זה בעצם את הפרופיטרול בגרסתו הקלאסית הצרפתית המסורתית שהיא בעצם חלבית בכל מרכיביה ואפשר לקרוא לפרופיטרול גם פחזניות ואקלר בשפה המקצועית.

כשאני מכין אותם אני נזכר בימים שאמא הייתה עושה לנו את הפרופיטרולים עם הכרמל והאבקת סוכר מלמעלה וזה מעלה בי זיכרונות מתוקים של טעמי ילדות אז עכשיו לא רק סיפור, אלא גם מתכון מעולה לפרופיטרול.






מצרכים:
ליטר מים
400 גרם מחמאה
20 גרם סוכר
10 גרם מלח





אופן הכנה:
יוצקים את כל החומרים לתוך סיר ומרתיחים ברתיחה להנמיך את האש להוסיף לזה 650 גרם קמח בהדרגה תוך עירבוב מהיר.
מוסיפים 12 ביצים בהדרגה תוך עירבוב עד לקבלת עיסה אחידה.
מזלפים בתבנית ואופים 180 מעלות למשך 30 דקות.



מלית קרם פטיסייר:
ליטר חלב
100 גרם סוכר
וניל
להרתיח בסיר על האש.
יוצקים לתוך קערה 4 ביצים ו100 גרם קורנפלור מערבבים היטב במטרפה עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי.
שהחלב בשלבי התחממות לוקחים מהסיר כוס חלב שופכים לתערובת הביצים תוך עירבוב לשם השוואת טמפרטורה והשוואת מרקמים.
שהחלב רותח מוסיפים את תערובת הביצים תוך עירבוב מהיר עד קבלת הקרם צהבהב,שמתחילות בועות מתוך הקרם להוריד מהאש ולהעביר לקערה.

לקרר היטב לפני עבודה ולזלף לתוך הפרופיטרול מלמטה(צנטר 6 חלק).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...