יום שבת, 6 בדצמבר 2014

קובה סלק האמיתית

אין לעמוד בפני האמא העיראקית שלי,ברגע שטועמים פשוט נופלים...
כשהיא מכינה את הקובה סלק שלה כולנו כבר מחכים ליד השולחן עם הסכו״ם ביידים, מתים כבר לביס הראשון בפה שהקובה נפתחת יחד עם הקציצה העסיסית שבפנים ,לא נדבר על הרוטב שפשוט משתלב מושלם עם האורז הלבן והחתיכות סלק...
אפשר פשוט להכין בעצמכם.
המתכון לקובה סלק עיראקית טעימה ביותר
מתכון לקובה סלק עיראקית 






מצרכים למעטפת הקובה:
1/2 קג סולת
כפית אבקת מרק 
בערך כוס וחצי מים


מצרכים למילוי בשר:
1/2ק״ג בשר טחון
1בצל קצוץ
1/2חב, פטרוזליה קצוצה
1/2כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט של קובה
1כפית מלח
1כפית תבלין על האש
מעט אבקת מרק
1 שן שום קצוץ


מצרכים למרק:
3 סלקים אדומים בינוניים 
1 בצל
1/2כפית בהרט
1כפית מלח
4 כפות סוכר
1/2כפית פלפל שחור
1/2 1 לימון סחוט

אופן הכנת מעטפת הקובה:
ללוש סולת , מים,וא.מרק ולהשהות בקערה כ 10דקות
בינתיים נכין מלית




אופן הכנת המלית:
לטגן בצל קצוץ עד להשחמה קלה
להוסיף את הבשר ,לפורר שלא יהיו גושים ולהוסיף את התבלינים והפטרוזליה
ולבשל  כ 5דקות לכבות ולצנן מעט


אופן הכנת המרק:
להשחים בצל להוסיף סלק אדום ניתן מגורד גס, ניתן לחתוך לרבעים
להוסיף תבלינים ללא סוכר ולימון
שהמרק רותח להנמיך את האש ולהוסיף את הקובות המוכנות


הכנת הקובות:
לעבוד עם ידיים רטובות כל הזמן
לקחת מעט מהסולת לשטח על היד , למלא במלית שהכנו ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, לפי העדפה
ולהכניס למרק הרותח,
לבשל כ1/2שעה ולהגיש עם אורז לבן.
ניתן להקפיא את הקובות לפני בישול, יש להכין מגש משומן ולסדר את הקובות לא צפופות
שיהייה מרווח על מנת שלא ידבקו.
המתכון לקובה סלק עיראקית מושלמת
מתכון לקובה סלק אמיתית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...