יום שני, 1 בדצמבר 2014

הסופגניות של סבתא

כל פעם שמגיע חג החנוכה אני נזכר בסבתא שלי עומדת במטבח ומכינה לכל הנכדים את הסופגניות המיוחדות והטעימות שלה.
כל פעם היא הייתה שואלת אותנו ״מה אתם רוצים בסופגניות ריבה? שוקולד?״ כל אחד היה אומר משהו אחר בסוף היינו מקבלים את הסופגניות במבחר טעמים.
היא הייתה עושה לנו גם עם ריבה גם עם שוקולד ועוד מיליות שונות ופשוט היינו אוכלים מהכל.
אין על המתכון סופגניות של סבתא אז מספיק לדבר ויאללה לעבודה.



המתכון היחידי של הסופגניות של סבתא
מתכון לסופגניות של סבתא





מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים או קוביית שמרים טריים
100 גר חמאה רכה מאוד
1 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות ברנדי {לא לוותר}
2 כפות שמן
גרידת לימון ותפוז, מעניק ארומה נפלאה לסופגניה
1/4 1 כוס חלב פושר
מי שמעוניין במתכון פרווה ניתן להחליף חלב  במים , וחמאה במחמאה






אופן הכנה:
במיקסר לנפות את הקמח להוסיף סוכר ושמרים  ולהתחיל ללוש להוסיף
את הביצים סוכר וניל ,חלב , גרידת לימון,את החלב הפושר ,שמן, וברנדי בהדרגה
להשהות במקום חמים כשעה וחצי.
לאחר ההתפחה לחלק לכדורים קטנים על משטח עבודה ולהתפיח שוב כחצי שעה.
לחמם שמן בסיר עמוק  וגדול רק שהשמן חם להכניס את  הכדורים ולכסות את
הסיר  עד שהסופגניה מקבלת צבע זהוב להוריד את המכסה להפוך את הסופגנייה לעוד דקה
להוציא לנייר סופג, שהן מתקררות מעט , להזריק ריבה.
ניתן למלא גם בשוקולד , ריבת חלב, ועוד.

לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש

תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...